Philadelphiaost och Chokladmuffins
Recept:
3,5 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Bikarbonat
125 gram rumsvarmt smör
2,5 dl Råsocker
3 st ägg
1,25 dl kakao
2 tsk Vaniljsocker
1,5 dl mjölk
300 gram philadelphiaost
3/4 Strösocker
1 msk Citronsaft
Muffinsmeten:
1. Blanda ihop vetemjölet med bakpulvret och bikarbonaten i en skål. Ta sedan en ny skål och rör ihop rumsvarmt smör och råsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan 2 av äggen.
2. Rör ner kakaon och 1 tsk av vaniljsockret i smeten. Tillsätt sedan mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop i en egen bunke, vispa tills smeten är helt slät.
Fyllningen:
3. Vispa philadelphiaosten mjuk med elvisp. Vispa sedan ner strösockret, ägget som är kvar, citronsaften och 1 tsk vaniljsocker.
4. Fyll muffinsformar till hälften med muffinssmet.
5. Varva sedan smeten och fyllningen i formarna.
6. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.
Lycka till!!