Grodtårta

 
 
 
 
Recept:
 
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker 
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Lite smör och mjöl till formen
 
1. Starta ugnen på 175°
2. Blanda ihop äggen och strösockret tills det blir väldigt pösigt. Ca 5 min
3. Blanda sedan ihop vetemjölet, bakpulvret och potatismjölet i en egen bunke.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt ihop det. 
5. Häll sedan över smeten i en form smörad och "mjölad" ca 24 cm i diameter.
6. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är torr. 
7. Innan du delar på tårtbotten så vänta tillls den är helt sval. 
 
Jag använde mig av sylt och köpt vaniljkräm att ha emellan bottnarna. Jag färgade lite vispad grädde blå som jag använde till "vattnet" Marsipanlocket är också färdigköpt i affären. 
 
För att marsipanen som jag skurit upp inte skulle bli full med grädde när jag la på tårtlocket så använde jag mig utav en bit bakplåtspapper under som jag sedan tog bort när jag skurit upp locket.
 
 
Lycka till!