Kanelbullesockerkaka
Recept:
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 st ägg
2 dl filmjölk eller naturell youghurt
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
"Fyllningen"
1 msk mald kanel
3/4 dl strösocker
1. Starta ugnen på 180°C. Rör ihop det rumsvarma smöret tillsammans med sockret så att det blir vitt och pösigt. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning.
2. Tillsätt filmjölken eller youghurten, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Blanda ihop kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra sedan på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
5. Grädda kakan i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Lycka till!