Äggfri morotskaka

 
 
Recept:
3 normalstora, rivna, morötter 
1/2 dl neutral olja 
1 dl strösocker 
1 1/2 dl vetemjöl 
1 dl mjölk
1 tsk citronsaft
1 tsk bakpulver 
1/2 tsk salt 
1 tsk kanel 
1 tsk kardemumma 
 
1. Riv morötterna i en bunke och tillsätt sedan övriga ingredienser.
2. Smörj och bröa en form och häll sedan ner smeten.
3. Grädda i 175 grader i ca 35-45 min, känn med en sticka för att se om den är klar. Tiden varierar från ugn till ugn. 
 
 
Topping:
200 gram rumsvarmt smör 
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, saft plus skalet
 
1. Blanda ihop allting till en smet och bre på det på kakan när den är färdigräddad i ugnen. Se till att låta kakan svalna innan du har på toppingen. 
 
 
Lycka till! 
 

Kommentera här: