Äggfri morotskaka

Recept:
3 normalstora, rivna, morötter
1/2 dl neutral olja
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk citronsaft
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1. Riv morötterna i en bunke och tillsätt sedan övriga ingredienser.
2. Smörj och bröa en form och häll sedan ner smeten.
3. Grädda i 175 grader i ca 35-45 min, känn med en sticka för att se om den är klar. Tiden varierar från ugn till ugn.
Topping:
200 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, saft plus skalet
200 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, saft plus skalet
1. Blanda ihop allting till en smet och bre på det på kakan när den är färdigräddad i ugnen. Se till att låta kakan svalna innan du har på toppingen.
Lycka till!