Ambrosiatårta

 
 
 
Recept:
 
3 ägg
3 DL strösocker
150 G smält smör
Rivet skal av en halv apelsin
3 DL vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Fyllning:
 
2 DL gräddmjölk
2 äggulor
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker
Rivet skal av en halv apelsin
 
Garnering:
 
2 DL florsocker
1 1/2 msk apelsin saft
2-3 msk hackade syltade apelsinskal
 
1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinskal, smör och vetemjöl blandat med bakpulvret.
 
2. Häll smeten i en smord och bröad form ca 1 3/4 l. Grädda i ca 40 minuter i 175°. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
 
3. Blanda allt till fyllningen UTOM vaniljsockret i en kastrull. Sjud upp under vispning tills krämen har tjocknat, den får INTE koka. Låt krämen sedan svalna och blanda sen i vaniljsockret.
 
4. Dela nu kakan på hälften så att du får två bottnar och bred sedan på krämen mellan bottnarna. 
 
5. Blanda sedan ihop det siktade florsockret med apelsinsaften, berd sedan på glasyren på kakan och dekorera den med apelsinskalen.
 
Kakan går bra att frysa!
 
 
Lycka Till!!