Päronbiskvitårta

 

 

Botten:
275 gram mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:

3 dl florsocker
250 gram smör, rumsvarmt!
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
ca 4 tsk päron-essens, har du ingen essens så går det lika bra med päronlättdryck.

Garnering:

150 g mörk eller ljus choklad
½ tsk olja, neutral 

GÖR SÅ HÄR
1. Starta ugnen på 175 grader. Lägg sedan ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den sedan med äggvitan. Rulla smeten till en stor kladdig boll och lägg den sedan på bakplåtspapperet. Tryck ut den till en stor cirkel.

3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 17–19 min. Låt den sedan svalna något på plåten innan du vänder upp den på ett galler och låter den kallna med undersidan uppåt.

5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, essens och äggulor till en fluffig smet med elvisp. 

6. Bred fyllning toppigt över bottnen. Försök att jämna till den så mycket som möjligt så att det blir en slät och jämn yta. Låt biskvin stelna i kylen i ca 30 min.

7. Smält chokladen tillsammans med oljan över vattenbad. Ta ut biskvin ur kylen och häll chokladen jämnt över kakan. Jämna till ytan så gott det går. Ställ sedan tillbaka kakan i kylen igen för att stelna.

 Lycka till!