Jordgubbsrutor med vitchoklad i långpanna

 

 

 

Recept:

ca 5 dl jordgubbar
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk, med fetthalt 3%
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad, riven

 

1.Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar.

2. Starta ugnen på 175 grader.

3. Vispa ihop äggen och strösockret pösigt. Smält smöret och häll i mjölken och rör sedan ner mjölk blandningen i äggsmeten. 

4. Blanda ihop mjölet, vaniljsockret och bakpulvret i en enskild skål och vänd sedan ner det i äggsmeten.

5. Klä en långpanna, ca 30x 40cm med bakplåtspapper och häll ner smeten. Fördela jordgubbarna över smeten och grädda kakan i ca 25 minuter.

6. Ta ut kakan och strö över den rivna chokladen och grädda kakan i ytteligare ca 5 minuter.

Lycka till!