Mjölkfri blåbärstårta med mörk choklad

 
 
 
 
Dekorationer: 
 
2dl "luftig visp" mjölkfri grädde.
ca 125 gram blåbär
ca 50 gram mörk mjölkfri choklad
 
Innehåll:
hallonsylt
 
 
Tårtbotten:
 
4 ägg
2 dl strösocker 
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Lite mjölkfritt smör och mjöl till formen
 
1. Starta ugnen på 175°
2. Blanda ihop äggen och strösockret tills det blir väldigt pösigt. Ca 4-5 min
3. Blanda sedan ihop vetemjölet, bakpulvret och potatismjölet i en egen bunke.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt ihop det. 
5. Häll sedan över smeten i en form ca 24 cm i diameter.
6. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är torr. 
7. Innan du delar på tårtbotten så vänta tillls den är helt sval. 
 
 
Mjölkfri vaniljkräm:
 
2,5 dl vatten
3 msk potatismjöl 
1 msk vetemjöl
vaniljsocker ca 2-3 tsk eller så mycket som du vill ha för god smak eller ca 1- 1  1/2 vaniljstång 
2 ägg gulor
ca 20 gram smör/margarin mjölkfritt
3 msk strösocker 
 
  1. Blanda ihop allting i en kastrull FÖRUTOM smöret och vaniljsockret. Låt det skjuda tills den blir tjock, ta av kastrullen från plattan och klicka i smöret och ha i vaniljsockret. 
 
 
1. Dela på tårtbotten och ha på vaniljkrämen och på det andra lagret så har du på någon sylt som du vill ha.
2. Lägg på den tredje delen och sedan har du på den vispade mjölkfria grädden. Bre ut den på tårtan och dekorera tårtan så som du vill ha den.
 
Lycka till!