Äggfri Drömrulle

 
 

 
Ingredienser:
 
3 dl vetemjöl 
2 dl strösocker 
2 tsk bakpulver 
2 tsk vanillinsocker 
2 msk kakao 
50 g smör 
2 dl mjölk
 
 
smörkrämen
100 g smör 
1.5 dl florsocker 
1 msk vatten 
2 tsk vanillinsocker 
 
 
 
1. Blanda samman alla torra ingredienser. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli varmt. 
2. Häll den varma smör/mjölkblandning över de torra ingredienserna. Rör om tills det blir en slät smet. 
3. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. (Jag hade inget bakplåtspapper men det fungerade med aluminiumfolie också) 
4. Grädda i ugnen i 250 grader, ca 5 minuter. 
5. Ta ut kakan ur ugnen och strö lite strösocker över kakan och stjälp upp den på papper. Låt kallna. 

Smörkrämen:
1. Rör smöret till fyllningen "smidigt". Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om så att allt är väl blandat. 
2. Bred fyllningen över den kalla kakan och rulla ihop. Förvara kakan kallt tills den ska skäras. (Se till att den är väl kyld innan du börjar skära i den. 
 
Jag dekorerade (som ni kan se) med grädde och blåbär! 
 
Lycka till! :)