Äpple och Päronpaj

 
 
Recept:
 
75 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
 
3-4 st äpplen
2-3 st päron
1 msk strösocker
1 1/2 msk kanel 
 
 
 
1. Dela äpplena samt päronen i bitar. Lägg dem i en påse eller bunke och strö över 1 msk strösocker samt 1 1/2 msk kanel och blanda runt. 
2. Häll över äpple och päron blandningen i en form. 
3. Blanda ihop resterande ingredienser och strö detta över äpple och päronblandningen.
4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader. (Tänk på att tiden varierar från ugn till ugn!)
 
Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås :) 
Lycka till!