Drömrulle med vitchokladfrosting

 
 
Frostingen:
 
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker


1. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna något. Vispa upp smöret krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
2. Väg upp florsocker och tillsätt det och philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills frostingen blir fluffig och slät.
 
 
Drömrulle:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
 
Fyllningen:
 
150 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

 

1. Sätt på ugnen  200° varmluftsugn, annars 250°.

2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa till en ljusgul pösig smet.

3. Tillsätt bakpulvret och sikta i kakao. Vispa till en jämn smet.

4. Tillsätt potatismjölet. Vispa till en jämn smet med elvisp. 

(Tänk på att inte vispa längre tid än att allt är blandat för då blir rulltårtan seg istället för luftig.)

5. Bred ut rulltårtssmeten på ett bakplåtspapper som ligger på en plåt eller långpanna ca 30x40 cm. 

6. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 200°C i 8 minuter. Om du inte har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 250° i ca 5 minuter. 

7. Under tiden rulltårtan gräddas, strö ut strösocker på ett bakplåtspapper. 

8. Stjälp upp rulltårtan direkt med ovansidan mot det sockrade bakplåtspappret. 

9. Ta försiktigt loss bakplåtspappret. Pensla gärna med kallt vatten så lossnar det lättare.

 
Fyllningen:
 
1.Mät upp smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Det är bra om smöret är rumsvarmt, låt det annars gärna stå framme en liten stund.
 
2. Vispa till en jämn smet. Tillsätt äggulan. Vispa till en jämn smet.

3. Bred ut smörkrämen på rulltårtan som har svalnat så mycket att smöret inte smälter.

4. Rulla försiktigt ihop rulltårtan. Lägg den sedan i kylskåp gärna inrullad i bakplåtspappret och sedan i en plastpåse och förvara den där ca 20 minuter eller fram till servering.