Chokladmuffins med hallongrädde

 
 
 
 
Recept:
 
Muffins:
 
100 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl varmt vatten
1 dl kakao
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
 
Hallongrädden:
 
3 dl vispgrädde
1 dl fast hallonsylt eller ca 80-100 gram mixade hallon
 
Chokladkräm:
 
50 gram smör
1 dl kakao
3 dl florsocker
2 msk mjölk
 
1. Starta ugnen på 175°
2. Vispa rumsvarmt smör tillsammans med strösockret och vaniljsockret. Vispa sedan i äggen.
3. Vispa ner kakaoen i vattnet och rör sedan ner i smeten. Blanda ihop mjölet med bakpulvret i en egen skål och vänd sedan ner det i smeten.
4. Ställ sedan ut muffinsformar (normalstora) i ett muffinsbleck. Grädda sedan muffinsen i mitten på ugnen i 20 minuter.
5. Ta ut muffinsen och låt dem svalna.
6. När muffinsen har svalnat så gör ett hål i varje muffins och spritsa i hallongrädde. Lägg sedan en klick av chokladkrämen ovanpå och spritsa ut hällongrädde ovanpå chokladkrämen! Glöm inte bort att muffinsen måste stå i kylen eftersom det är grädde i dem!
 
Hallongrädden
 
1. Vispa sedan ihop grädden hårt och vänd i hallonsylten eller de mixade hallonen. 
 
Chokladkrämen
 
1. Vispa smöret mjukt och sikta ner kakaoen och florsockret, vispa sedan ihop det fluffigt och vispa i mjölken. 
 
 
Lycka till!