Mini baguetter med flingsalt

 
 
 
 
Recept:
 
50g jäst
1 liter vatten
4 tsk salt
4 msk rapsolja
ca 26 dl vetemjöl 
 

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i 5–10 min så glutentrådarna blir ordentligt starka.

2. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 1 1/2 tim.

3. Dela degen i ca 25 bitar. Rulla ut dem till små baguetter, på ett mjölat bakbord. Lägg baguetterna på en baguetteplåt (eller om du inte har en baguetteplåt så går det lika bra med en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.)

4. Skär några sneda snitt i ytan på bröden med en vass kniv. Pensla dem med lite vatten och strö sedan över flingsalt och lite mjöl.

5. Låt bröden jäsa under en bakduk i ca 35 min. Starta ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-15 min. Tiden kan variera i olika ugnar, så håll koll! 

 

Lycka till!!