Apelsinchokladkaka

Recept:
50 gram smör
1 dl mjölk
1/2 apelsin + skal
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao (Byt ut detta mot 2 tsk pepparkakskryddor och du får en med "julig" kaka)
3 dl vetemjöl
smör och ströbröd till formen
Glasyren:
4 till 5 dl florsocker
25 gram smör
1/2 dl citron
1/2 tsk äkta vaniljsocker
eventuellt 2-4 tsk vatten beroende på koncistenecn
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Smält smöret och tillsätt mjölken, finrivet skal och saften från ½ apelsinen & låt stå.
4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och Kakaoen eller pepparkakskryddorna i en skål. Rör ner mjölblandningen och smörblandningen varvat i äggsmeten.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Håll koll så inte kakan bränns vid, känn med sticka om den är klar, är stickan torr så är kakan klar.
Låt kakan svalna i formen och stjälp sen upp kakan på ett fat.
6. Smält smör till glasyren. Blanda florsocker och äkta vaniljsocker, tillsätt citronsaften och smält smör ( ev lite vatten för lösare konsistens).
Häll glasyren över kakan.
Lycka till!