Choklad Cupcakes Med Apelsinfrosting

 

Choklad cupcakes med apelsinfrosting.

 

Jag valde att inte ha samma strössel på alla, utan jag tyckte att det blev lite roligare med lite blandat.

 

 

Recept:

 

4 msk kakao

1 dl kokande vatten

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

100 gram smör

1 1/2 dl strösocker

2 ägg

200 gram mörk choklad

 

 

1. Blanda ner kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.

3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.

4. Hacka chokladen och tillsätt det sist tillsammans med vattnet med kakaon.

5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.

6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter.

 

 

Till frostingen:

 

100 gram mjukt smör

ca 1 paket florsocker, 500 gram

2 msk grädde eller mjölk

Saften från 1/2 citron, apelsin eller lime (själv valde jag apelsin)

karamellfärg

 

 

1. Rör smöret mjukt med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.

2. Häll i grädden eller mjölken och saften från apelsinen, limen eller citronen. Vispa ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen i önskad färg.

3. Spritsa ut krämen på dina muffins. (Glöm inte att låta cupcaken svalna innan du har på frostingen.) 

 

Kommentera här: