Choklad Cupcakes Med Apelsinfrosting
Choklad cupcakes med apelsinfrosting.
Jag valde att inte ha samma strössel på alla, utan jag tyckte att det blev lite roligare med lite blandat.
Recept:
4 msk kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
200 gram mörk choklad
1. Blanda ner kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
4. Hacka chokladen och tillsätt det sist tillsammans med vattnet med kakaon.
5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter.
Till frostingen:
100 gram mjukt smör
ca 1 paket florsocker, 500 gram
2 msk grädde eller mjölk
Saften från 1/2 citron, apelsin eller lime (själv valde jag apelsin)
karamellfärg
1. Rör smöret mjukt med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.
2. Häll i grädden eller mjölken och saften från apelsinen, limen eller citronen. Vispa ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen i önskad färg.
3. Spritsa ut krämen på dina muffins. (Glöm inte att låta cupcaken svalna innan du har på frostingen.)