Chokladmuffins

Recept:
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1. Starta ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret i och låt det svalna lite.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en separat skål.
4. Häll ner mjölblandningen i det ihopvispade äggen och sockret. Vänd sedan ner det smälta smöret.
5. Ställ cirka 12-15 muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till ca 3/4 med smet.
6. Grädda nu muffisen i ca 8 minuter, långt ner i ugnen
Nu är du klar, låt muffinsen kallna och innan du serverar dem kan du om du vill ha på lite florsocker.
2. Smält smöret i och låt det svalna lite.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en separat skål.
4. Häll ner mjölblandningen i det ihopvispade äggen och sockret. Vänd sedan ner det smälta smöret.
5. Ställ cirka 12-15 muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till ca 3/4 med smet.
6. Grädda nu muffisen i ca 8 minuter, långt ner i ugnen
Nu är du klar, låt muffinsen kallna och innan du serverar dem kan du om du vill ha på lite florsocker.
Lycka till!!