Vanilj och blåbärshjärtan

Mördegen:
200 gram rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 nypa salt
ca 4-5 dl vetemjöl
1 äggula
1. Blanda ihop alla ingridienderna till en smidig deg som sedan ska ligga i kylskåpet i ca 1h.
Vaniljkrämen
2 äggulor
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
ca 1 msk potatismjöl
fyllningen:
ca 1 dl blåbär, går bra med antingen frysta eller färska
florsocker till garnering
1. Blanda ihop alla ingridienser i en kastrull och låt skjuda tills det blivit en kräm, den får inte koka!! Ta bort kastrullen från värmen när den är klar.
2. Starta ugnen på 200°.
3. Ta ut degen från kylskåpet och dela den på hälften och kavla ut den ena delen. Skär sedan ut kvadrater lite större än hjärtformarna.
4. Klä hjärtformarna med degen och skär bort det överflödiga.
5. Klicka ut vaniljkrämen i formarna och lägg i några blåbär i varje.
6. Kavla nu ut den andra delen av degen. Skär ut rutor som täcker fyllningen och nyp ihop den. Ställ sedan formarna på en plåt och grädda dem i nedre delev av ugnen i ca 12-15 minuter.
7. Låt dem kallna innan du tar ut dem ur formarna och pudra dem sedan med florsocker innnan servering.
Lycka till!