Blir brödet inte lyckat?
Smular brödet?
Då innehåller det kanske för mycket grovt mjöl, för lite fett eller så har degen jäst för mycket.
Blir brödet tungt?
Då kan degen vara för dåligt blandad, jäst för mycket, varit för varm eller så har den arbetats för lite på bakbordet.
Är brödet degit innuti?
Då kan det ha varit för låg ungsvärme, det är inte färdiggräddat eller så skars brödet upp för tidigt innan det hann svalna.
Jäser brödet på bredden?
Då kan jäsplattan ha varit för varm eller så har degen arbetats för lite eller så innehåller den för lite mjöl.
Spricker brödet?
Degen har fått jäsa för lite innan gräddningen, eller så är den för dåligt blandad, för mycket mjöl eller så har ugnsvärmen varit för hög.
Smakar brödet jäst?
Då kan det vara för mycket jäst i degen eller så har den jäst för lite eller så är brödet inte färdig gräddat.
Jäser degen för dåligt?
Då kanske det är för kallt på platsen där degen jäser (är det minst 20 grader?) degen har inte vart täckt under jäsningen, jästen var gammal, degen har knådats för lång eller för kort tid.