Jordgubb och Daim tårta med kakaogrädde

 
 
 
Tårtbotten:
 
4 ägg
2 dl strösocker 
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Lite smör och mjöl till formen
 
jordgubbar till dekoration ca 1L
Grädde ca 5 dl
vaniljkräm, så mycket som du själv vill ha
jordgubbssylt, så mycket som du själv vill ha
1 dubbel daim till dekoration
 
1. Starta ugnen på 175°
2. Blanda ihop äggen och strösockret tills det blir väldigt pösigt. Ca 4-5 min
3. Blanda sedan ihop vetemjölet, bakpulvret och potatismjölet i en egen bunke.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt ihop det. 
5. Häll sedan över smeten i en form ca 24 cm i diameter.
6. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är torr. 
7. Innan du delar på tårtbotten så vänta tillls den är helt sval. 
 
8. Dela sedan på tårtbotten och på första lagret lägger du tex jordgubbssylt och på andra lagret så mycket vaniljkräm som du själv vill ha.
9. När du vispat upp grädden så ha i ca 1-2 tsk med kakao så smakar grädden choklad. Dela jordgubbarna och lägg i en hög på tårtan, hacka daimen och strö över tårtan.
 
Lycka till! 
 

Kommentera här: