Bountyrutor

 
 
 
 
 
Botten:
3 st ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 gram smör
2 dl vatten
 
Kokoskrämen:
225 gram smör
4 dl florsocker
2 st ägg
ca 200 gram kokosflingor
 
Garneringen:
ca 200 gran ljus choklad
1/2 msk olja
 
Botten:
1. Starta ugnen på 175 grader. Vispa ihop strösocker och ägg vitt och pösigt.
2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i en ny bunke och blanda ner det i äggblandningen. 
3. Smält smöret och häll i vattnet. Häll sedan över detta i smeten.
4. Klä en form med bakplåtspapper eventuellt smöra och bröa, ca 24x30 cm.
5. Häll i smeten i formen och grädda i ca 20-25 minuter.
6. När kakan har svalnat så ställ in den i frysen i 30 minuter.
 
Kokoskrämen:
7. Smält smöret och blanda i florsocker, ägg och kokos. 
8. Bre på kokoskrämen på chokladbotten.
9. Smält chokladen över vattenbad och häll i oljan. Bre ut chokladen på kakan.
10. Låt kakan stelna i kylskåp och förvara den sedan i kylskåpet.
 
Lycka till! 
 
 

Kommentera här: