Äppelkaka i långpanna

 
 
Recept:
 
5,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
3 dl mjölk (Jag använde 1,5%, grön förpackning)
2 ägg
75 gram smör, smält
Pärlsocker till garnering
 
"Fyllning"
1/2 dl strösocker
ca 2 msk kanel
ca 6-7 st äpplen, beroende på storlek och hur mycket äpplen du själv vill ha. 
 
 
1. Starta ugnen på 200°
2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Blanda ägg och socker i en annan bunke.
3. Smält smöret och blanda sedan ihop alla ingredienser och häll över smeten i en långpanna. 
4. Skala och dela äpplena och häll kanel och socker i en påse. Häll ner äppelbitarna och skaka om. 
5. Tryck ner äppelbitarna i smeten och grädda i ca 20-25 minuter. Tänk på att tiden kan variera i olika ugnar så håll koll!
 
Lycka till! 
 

Kommentera här: