Mockarutor

 

 

 

Recept:

150 gram smör

2 st ägg

3 dl strösocker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1.5 dl mjölk

4.5 dl vetemjöl

 

Glasyren:

50 gram smör

2.5 msk (färdigbryggt) starkt kaffe

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2.5 - 3 dl florsocker

 

Garnering:

ca 1-2 dl kokosflingor

 

 

1. Starta ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform, ca 25 x 35 cm. Klä formen med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt det sedan svalna.

3. Vispa äggen och strösockret till en ljusgul pösig smet.

4. Tillsätt sedan bakpulvret, vaniljsockret och kakaon. Vispa detta till en jämn smet.

5. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.

6. Bred sedan ut smeten i formen. 

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. 

8. Bred på glasyren på kakan. 

 

Glasyr och garnering:

1. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna till glasyren. Rör ihop det till en jämn smet.

2. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. (Om kakan är varm eller kall spelar ingen roll.) Strö över kokosflingor.
Låt stå tills glasyren stelnat. Har du bråttom så kan du ställa kakan kallt så går det fortare.

3. Skär kakan i fyrkantiga bitar. Ät direkt eller lägg i en burk. Det går bra att frysa mockarutorna.

 

Lycka Till! 

Kommentera här: