Key Lime Pie

 

Botten
250 gram digestivekex
150 gram smält smör

Fyllningen

5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g
finrivet skal från ca 3 limefrukter
ca 1 dl juice från lime (ca 3-4st)

 

1. Starta ugnen på 180°C. Smula sönder digestivekexen i en skål. Blanda dem sedan med det smälta smöret.

2. Tryck sedan ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.

3. Grädda bottnen i ca 12 min.

4. Fyllningen: Ändra nu om ugnen till 150°C. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Blanda i det finrivna limeskalet samt juicen från limefrukterna. Blanda sedan i den kondencerade mjölken. 

5. Bred ut fyllningen på smulbottnen och grädda pajen mitt  i ugnen i ca 12 min. Låt den svalna innan du äter den. 

 

Lycka till! 

Kommentera här: